top of page
netwerk.png

Leeruitkomst 3

Aan het einde van mijn vrije module (blok 1) heb ik data ingevoerd die ik aangeleverd heb gekregen, deze geanalyseerd samen met een docent-onderzoeker en vervolgens nabesproken met project van de desbetreffende werkplaatsen. Ik heb ervoor gezorgd dat alle informatie die ik heb verwerkt en geanalyseerd, bruikbaar is voor onderzoekers en professionals. Hieronder kunt u mijn activiteiten voor de derde leeruitkomst vinden.

Het gebruik van Groupwisdom

taxonomie van bloom.jpg

Groupwisdom™ is een krachtig sociaal onderzoeksplatform dat het gemakkelijk maakt om groepen te betrekken en actie te versnellen. Hieronder kunt u in één oogopslag zien welke handelingen de student heeft verricht.

Group Wisdom onderzoeksbureau.jpg

Standaard 3

De student weet de wijze waarop de eenheid is georganiseerd, zet de inzet van mensen en middelen en de interne en externe samenwerkingsverbanden, netwerken en relaties in en maakt de realisatie van het onderzoeksprofiel mogelijk. Tijdens het uitwerken past de student de externe validiteit toe - De mate waarin resultaten toepasbaar zijn in een grotere groep of in andere contexten.

​

Het afgelopen blok heb ik data ingevoerd die ik aangeleverd heb gekregen, deze geanalyseerd samen met een docent-onderzoeker en vervolgens nabesproken met project van de desbetreffende werkplaatsen. Als ik kijk naar de taxonomie van Bloom heb ik meerdere denkvaardigheden van analyseren toegepast, terug laten komen en aan gewerkt.

​

Laat ik beginnen bij het feit dat ik echt geen idee had van wat er voorafgaand aan het inrichten van een Academische Werkplaats allemaal moest gebeuren. Door deze leeruitkomst zo in te richten dat ik samen met een docent-onderzoeker mij samen ging verdiepen in GroupWisdom weet ik het nu wel. Mijn rol tijdens de leeruitkomst was dat ik mee heb gekeken met de bezigheden, maar ook bijvoorbeeld zelf stapels heb gemaakt en tijdens het analysemoment mijn eigen analyses erop losgelaten. Daaruit bleek dat ik een snelle analytische denker ben. Nu ik weet ik wat er allemaal achter de schermen moet gebeuren voordat docent-onderzoekers (samen met de werkveldleden en studenten) de Academische Werkplaats in kunnen richten. Ik ben erg benieuwd wat er aan het einde van het studiejaar uit de werkplaatsen is gekomen. Los van het feit dat het voor mij een leerzaam 'kijk en handel' proces was, is het ook nog eens zo dat we bruikbare informatie aan docent-onderzoekers hebben geleverd. Tijdens het CGI licht ik mijn rol graag verder toe.

Bewijslast

Gezien de anonimiteit en privacy van het uitvoeringen, mag ik de verzamelde stapeld niet

als bewijslast delen. In overleg voeg ik een aantal bestanden vanuit mijn vrije module samen

en lever ik deze in, in GradeWork. Hieronder kun je een stukje feedback lezen van de docent-

onderzoeker waar ik mee samen heb gewerkt. Daarnaast heb ik er nog een afbeeldingen aan

toegevoegd. Dat is afbeelding van een afspraak die ik met de docent-onderzoekers heb gepland.

 

"Je hebt je betrokkenheid getoond bij GroupWisdom; een tool die we op de hogeschool inzetten

tijdens de analyse- en exploratiefase van het ontwerpgericht onderzoek met als doel om zicht te

krijgen op de opvattingen in een groep (bij ons: deelnemers van de werkplaats) ten aanzien van een bepaald onderwerp. Je hebt laten zien dat je snapt dat concepten vaak bestaan uit clusters (of subgroepen), doordat je zelf tijdens het invoeren van de data deze clusters ging herkennen. Ook werd me duidelijk dat je een snelle en analytische denker bent. Bijvoorbeeld doordat je tijdens ons gesprek over de analyse van mogelijk interessante clusteroplossingen, snel zag wat interessant zou zijn (wat opvallend is) in een bepaalde ordening die GroupWisdom aanbrengt én hoe je dit kunt voorleggen aan de projectleiders. Wat ik je adviseer is om bij de uitwerking van de je vrije module voor jezelf onder woorden te brengen welke betekenis GroupWisdom als tool (middel) kan hebben voor het doen van ontwerpgericht onderzoek (het doel). Daarbij kun je denk ik het nagesprek met docent-onderzoeker 1 en docent-onderzoeker 2, nadat ze de clusters hebben teruggebracht in hun werkplaats, goed gebruiken". 

12 oktober.png
bottom of page